Biscuit Joinery: wat het is en hoe het te doen

Ondanks het beeld van warme en zachte broodjes in de broodwinkel, is rolschrijnwerk een strategie om het ene houten werkstuk te beperken tot het andere. Hoewel het een redelijk nieuwe methode is gedurende het hele bestaan ​​van houtschrijnwerk (dat in de jaren vijftig op de markt kwam), heeft scone-schrijnwerk snel een van de meest bekende en meest gebruikte soorten houtschrijnwerk in de branche gekregen. Omdat deze verbindingen zowel schrikbarend solide als schrikbarend gemakkelijk te leveren zijn, zijn broodverbindingen goed bekend bij een breed scala aan ambachtslieden en worden ze gebruikt in verschillende soorten schrijnwerkerijtoepassingen.

In ieder geval is de scone zelf, het segment waarvoor deze techniek zijn naam bepaalt, een brood een verstandig dunne ovale combinatie van gedroogde en samengeperste houtdeeltjes; deze deeltjes of spaanders zijn meestal van beukenhout omdat dit zowel dik als doorlatend is, of hard en plakkerig. Ontwikkeld met een van hoek tot hoek korrelontwerp dat solidariteit verleent aan het brood over de lengte en breedte, zijn deze cirkelvormige stukken immens stevig terwijl ze ook doorlatend blijven (of doorlaatbaar voor de natte pasta die wordt gebruikt in de verbindingscyclus). Al met al zijn rollen verkrijgbaar in drie unieke maten: # 0, # 10 en # 20. De # 0 is de kleinste beschikbare rol met een afmeting van 5/8 “x 1-3 / 4”, het redelijk grote brood, de # 10, is 3/4 “x 2-1 / 8” groot en de grootste scone , de # 20, meet een uitstekende 1 “x 2-3 / 8” in totaal formaat. Hoewel er onafhankelijk naar wordt verwezen als een “rol”, kunt u ook deze beukenhouten cirkels ontdekken die worden aangeduid als “platen”.

Wat betreft het samenkomen met deze broodjes of borden, zullen klanten gewoonlijk een scone of plaatschrijnwerker gebruiken om openingen of kanalen uit te snijden waarin een scone zal worden ingebed. Gebruikmakend van een kleine ronde, waargenomen rand met hardmetalen punt, omlijst de broodschrijnwerker een boogvormige ruimte die een “mond” wordt genoemd. De mond is groter dan de scone zelf en werkt als een zak waarin een rol kan worden gestoken, ingebed en bevestigd aan een aangrenzend werkstuk met een eveneens uitgesneden zak. Kortom, het kleverige brood wordt door twee monden op aangrenzende werkstukken verslonden om een ​​vlakke, nauwe verbinding te vormen.

Scones, op dat punt, zijn de connector of het vasthoudonderdeel tussen twee samengevoegde werkstukken. Om te benadrukken, elk werkstuk heeft een expliciet ingeschatte en gesitueerde ruimte. De rol en de spaties moeten royaal worden geplakt voordat de openingen van elk werkstuk worden aangepast (een van de twee spaties bevat uiteraard de scone). De ruimte met rol en opening (vanaf nu zonder brood) moet worden verenigd en, nadat de verbinding is gegarandeerd vlak, vierkant of in elk geval zoals u het wilt, moet de verbinding stevig worden vastgeklemd om een ​​totale grip te garanderen, gelijkwaardige zak delen van de scone. Ondanks de lijmcomponenten van de pasta zelf, zal de scone het vocht uit de pasta opnemen en in de ruimte groeien. Deze ontwikkeling verbetert de algemene behaaglijkheid van de klamp om een ​​verbazingwekkend solide verbinding te kaderen.

Net als de ongecompliceerdheid en kwaliteit van dit gewricht, wordt ook het broodgewricht bekroond voor zijn vlotte creatie. Omdat de verbinding zelf wordt verborgen zodra twee stukken zijn gebonden en de volgende verbinding het fantasierijke of stijlvolle uiterlijk van het werkstuk niet vergroot of verkleint, kunnen klanten de verbinding snel maken. De techniek houdt rekening met een ongecompliceerde, uitzonderlijk snelle en superstevige verbinding. Evenzo is rolschrijnwerk ideaal voor hoekverbindingen, rand-tot-rand verbindingen, T-verbindingen, verstekverbindingen en andere vergelijkbare toepassingen.

Bij twijfel, hoe opmerkelijker het territorium van het klevende oppervlak, hoe meer het gewricht geaard is. Evenzo, om de meest solide broodverbindingen te krijgen, wordt u aangeraden de grootste denkbare scone te gebruiken (# 20). Het is duidelijk dat wanneer uw materialen strakker zijn of ondernemingen gevoeliger zijn, u uw scone ook moet verkleinen. Een fatsoenlijke schrijnwerker of plaatschrijnwerker zou de mogelijkheid moeten hebben om ruimtes te snijden voor elk van de drie rolschattingen en moet ook een flexibele afrastering bieden voor het verbinden van verstekstukken. Met de juiste aansluitingen kunnen broodruimten (monden) eveneens worden gevormd met een schakelaar.